Oefenwedstrijd tegen Hoofddorp E1. Wij speelden met een E2/E3 combinatie. 4-2 gewonnen.

Verslag van de wedstrijd door Wim de Witte:

Ajax E2/E3 combinatie - Hoofddorp E1

Na een paar weken winterstop en afgelastingen mochten onze jongens vandaag weer de wei in. Ze hadden er duidelijk zin in. De E3 werd vandaag aangevuld met Abdel, Wanderson en Dylan, spelers van de E2, die al duidelijk meer ervaring op een groot veld hebben dan onze jongens.

In de kleedkamer werd het E2/E3 team op scherp gezet door de trainer, want verlies vandaag zou de trainer nog lang kunnen achtervolgen. Hoofddorp heeft namelijk Robbie Witschge als trainer en verlies zou dus tot grote onderlinge hilariteit kunnen leiden.

Ajax begon wat gehavend aan de wedstrijd. Tijdens de warming-up viel Liam geblesseerd uit. Nick Lammers, de schrik van iedere linksback, moeten we al weken missen (gebroken arm), maar mag hoogstwaarschijnlijk a.s. vrijdag weer met de groep meetrainen. Gelukkig kan hij dus nog een hoop competitiewedstrijden meespelen, waarin we nog volop meedoen om het kampioenschap en hij dus zeker zijn steentje zal bijdragen.

Ajax begon goed aan de wedstrijd. Er werd goed overgespeeld en al snel kwamen we op een verdiende voorsprong. Het was Tomas die met een splijtende pass Denzel de diepte instuurde. Denzel maakte goed gebruik van zijn snelheid en kwam oog in oog te staan met de keepster van Hoofddorp. Via de binnenkant van de paal schoot Denzel de 1-0 binnen.

Hoofddorp gaf zich niet zomaar gewonnen en ze wisten de weg naar het Ajax doel steeds vaker te vinden. Mede door hun buitenspelers, die het onze backs flink lastig maakten, kwam Hoofddorp op een verdiende 1-1.

Een dieptepass van Hoofddorp werd goed onderschept door Davey, die zijn man uitkapte en Abdel op het middenveld aanspeelde. Abdel bediende op zijn beurt Brahim, die met een schitterende lob, vanaf ca 16 meter, de keepster kansloos liet, 2-1. Met dit schitterende doelpunt kreeg Brahim de handen op elkaar van het in grote getale meegekomen publiek.

De wedstrijd leek in de knip te zijn, maar niets was minder waar. Hoofddorp schakelde nog een tandje bij en zocht de gelijkmaker. Bas werd zwaar op de proef gesteld, maar na een paar fantastische reddingen kon ook hij niet voorkomen dat Hoofddorp weer terug in de wedstrijd kwam en dus de 2-2 wist te scoren.

Er moest een 'derde' helft aan te pas komen om de volle winst te pakken. Ajax beschikte over de langste adem en speelde voortdurend op de helft van de tegenstander. De ene na de andere kans werd gecreŽerd. Dylan, die met fraaie passes strooide, bracht onze spitsen steeds goed in stelling.

Davey die ook mee naar voren ging, en zo van zijn passieve linksback positie afkwam, bediende Bowie op de 16 meter met een bekeken pass en Bowie schoot op zijn beurt bovenop de kruising.

Toen was het Dylan die de achterlijn haalde en de bal panklaar teruglegde op Brahim, die toen de 3-2 kon intikken.

Hoofddorp zette nog een paar keer aan maar stuitte telkens op onze verdedigers Amine en Daryl, die helaas geblesseerd uitviel. Een enkel schot op het doel werd simpel gepakt door Bas die het uitstekend naar zijn zin heeft in de E3 en nog wel een jaartje wil bijtekenen.

Uiteindelijk werd het nog 4-2, het wordt haast eentonig, door Brahim die liet zien dat hij een echte spits is.

Wim de Witte.
 

Bas tijdens het inschieten. Theo, Daryl en ik kijken toe.

Bas en Daryl tijdens een rondootje (positiespelletje):

Dit ben ik tijdens de warming-up:

Tijdens de warming-up kreeg Liam helaas last van een blessure. Onze fysio Sascha kijkt hoe ernstig het is:

Bas stopt deze bal met een mooie duik. Tomas en Bowie zien het allemaal gebeuren:

Wanderson klaar voor een mooie wreeftrap:

Davey en ik op weg naar de kleedkamer, na de warming-up:

Theo had de eerste reservebeurt, dus hij moest de ballenzak dragen:

Dylan voorbij zijn tegenstander:

Abdel probeert de bal te veroveren:

Hier word ik gefeliciteerd na de 1-0 gescoord te hebben:

Brahim op snelheid richting het doel van Hoofddorp:

Meer foto's