Uitwedstrijd tegen Diemen E1. 6-2 gewonnen. Het was koud en het regende.

Doelpuntenmakers: Nick (3x), Brahim (2x) en Bowie (1x):

Verslag van de wedstrijd door Wim de Witte:

Diemen E1 - Ajax E3

De voorjaarscompetitie is begonnen en we zijn opnieuw ingedeeld. We zitten nu bij Diemen, Volewijckers, OSV, Geuzen Middenmeer en CTO'70, waar we in een oefenduel nog met 3-5 van verloren hebben. Je begrijpt dus dat in deze competitie iedere wedstrijd een finale is en het aan ons is om iedere wedstrijd te winnen en zo het kampioenschap naar ons toe te trekken. Een kampioenschap betekent voor ons een  ererondje lopen in de Amsterdam ARENA.

Wat gegevens vooraf: Daryl geblesseerd en kon helaas niet mee spelen. Theo had incomplete kleding en mocht daarom niet meespelen. Laat dit voor iedereen een goeie waarschuwing zijn, dus kijk je tas voor je weggaat nog zeker tweemaal na. Ajax had een gastspeler in zijn gelederen en welteverstaan de keeper van de F1, Stan Bijl, die vorige week nog de eerste prijs tijdens het RAIKO toernooi op zijn naam schreef door in de finale Feyenoord met 3-0 te verslaan. Onze keeper Ruben was helaas niet aanwezig daar hij bij E2 de geblesseerde Bas Meeuwissen moest vervangen.

De eerste finale: Gedreven als altijd kwamen we goed uit de startblokken met verzorgd voetbal en we probeerden de tegenstander zo vast te zetten. Al snel was het Bowie die de score opende met een fraai afstandschot, 0-1. Ajax bleef druk uitoefenen op het doel van Diemen en een tweede treffer hing in de lucht. Helaas niet voor Ajax, want het was Diemen die dankbaar gebruik maakte van de ruimte achter de verdeging en zowaar de 1-1 scoorde. Dit was tevens de ruststand.

De tweede helft was het Diemen die de eerste goeie kans kreeg. Hun spits kwam oog in oog te staan met Stan. Stan liet zien dat hij dit niveau makkelijk aan kon en hij redde schitterend. Zo behoedde hij ons voor een achterstand. Vanaf dat moment was het Ajax die de lakens uitdeelde met goed opgebouwde aanvallen. Aanvallen over de flanken (Denzel en Nick) waren meer regel dan uitzondering en het was Nick die met een bekeken schuiver de keeper kansloos liet en ons op een 1-2 voorsprong zette. Een enkele aanval van Diemen werd in de kiem gesmoord door de voor een lust voor het oog spelende Amine. Het was Bowie die met oogstrelende passes onze spitsen bediende. Een schot van Brahim op het doel en het was wederom Nick die er als de kippen bij was om de bevrijdende 1-3 in het doel te tikken. Daarna speelden onze jongens een gewonnen wedstrijd. Davey, die de linksbuiten positie had overgenomen, haalde goed de achterlijn en trok de bal goed terug. Zo bracht hij Brahim in stelling die de 1-4 tegen de touwen joeg. Davey werd bedankt voor zijn bewezen diensten en Denzel werd weer in de ploeg gebracht. Denzel had gelijk een goeie actie in huis en lostte een goed schot op het doel dat op de paal uiteen spatte.

Onze aanvoerder Tomas pikte de bal goed op, omspeelde zijn tegenstander, en zette Nick alleen voor de keeper. Nick liet zich dit buitenkansje niet ontnemen en zette de 1-5 op het bord. Brahim pikte ook nog een doelpuntje mee (1-6) om voor de onderlinge strijd 'topscoorder van het team' in de race te blijven. Ook Liam speelde een puike wedstrijd en liet zien op meerdere posities inzetbaar te zijn. Diemen scoorde voor de statistieken nog de 2-6. Bij de penalties bewees Stan dat hij een fantastische keeper is door een paar fraaie reddingen te maken. Wij bedanken hem daar dan ook voor. Om nog maar even terug te komen op het thema van de dag, is voor mij hiermee de kous af...

Wim de Witte.

 

Stan Bijl, de keeper van de F1, deed vandaag met ons mee. Ruben moest met de E2 meespelen, omdat Bas van de E2 geblesseerd was:

Corner van rechts:

Davey wil terugspelen op Amine:

Proberen aanspeelbaar te zijn. Amine op de achtergrond:

Nick snijdt binnendoor. Moeders kijkt toe:

Bowie, Amine, Stan en Liam:

Davey en ik:

Amine probeert voor zijn man te komen:

Bowie met Tomas daarachter:

Nick heeft gescoord. Brahim is blij:

Tomas heeft het koud en wrijft zijn handen warm:

Bowie heeft gescoord en wordt gefeliciteerd:

Meer foto's