"Voetbal in Mokum" : Jeugdvoetbaltoernooi in de Sporthallen-Zuid

Het verslag door Wim de Witte:


De wedstrijden duren 8 minuten en er wordt 5 tegen 5 gespeeld. Daarom werd er besloten om dit hechte E3 team in tweeŽn te splitsen:

Team ''A'': Ruben, Amine, Bowie, Brahim, Theo en Davey
Team ''B'': Ruben, Daryl, Liam, Denzel en Tomas

1e wedstrijd Ajax-IVV:

Team ''A'' moest het spits afbijten tegen het altijd lastige IVV. Ivv nam de aftrap en al snel was duidelijk dat Ajax de betere ploeg was. Na goed overspel was de eerste grote kans voor Ajax, maar deze werd op een haar na gemist door Brahim. Ajax bleef de weg naar het doel goed zoeken en gaf achterin wat meer ruimte weg. Dat moet je tegen IVV niet doen, want uit eerdere ontmoetingen weet je dat dit een echte counterploeg is en nooit voor de aanval zou kiezen. Zowaar creŽerde IVV een paar mogelijkheden, maar vond telkens Ruben op hun weg. Na een snelle spelhervatting kregen wij de 2e grote kans van de wedstrijd, maar was het Brahim die Davey niet naast hem zag staan. Zo werd een honderd procent kans om zeep geholpen. Met nog anderhalve minuut op de klok was er weer een aanval van Ajax. Het was Davey die Theo alleen voor de keeper zette, maar ook deze kans ging rakelings naast en zo bleef de brilstand op het bord staan, 0-0.

2e wedstrijd Ajax- Volewijckers:

Team "B" was met 1 opdracht het veld ingestuurd om 3 punten te pakken. Het was Ajax die vanaf het begin domineerde. Een schot van Tomas kon maar net worden geparreerd door de keeper. Van hun opdracht bewust was het Denzel die de score opende op aangeven van Nick, 1-0. Het waren onze verdedigers Daryl en Tomas die Nick en Denzel naar voren bleven stuwen voor een beter doelsaldo, in de wetenschap dat eerder op de dag de F1 op 1 doelpunt na de kwartfinales miste. Een scrimmage voor de goal van de Volewijckers resulteerde in een eigen doelpunt, 2-0. Daarna was het wederom Denzel die zijn tegenstander zijn hakken liet zien en zo de 3-0 scoorde.

3e wedstrijd Ajax-Fortius:

Team "A" moest weer in actie komen. We begonnen wat slap en het was Fortius die daar gebruik van maakte. Ajax kwam een paar keer goed weg. Theo werd de diepte ingestuurd, door een perfect spelende Amine, waarna Theo de keeper omspeelde en de openingstreffer maakte, 1-0. Uit een aanval over 4, 5 schijven scoorde Bowie schitterend de 2-0 (zo hoort zaalvoetbal gespeeld te worden, een citaat van Mark Lammers). Volewijckers probeerde toch nog wat terug te doen maar het was Brahim die de bal veroverde en met Bowie een ťťntweetje opzette. Zo werd een man-meer-situatie gecreŽerd. Ze gingen met z'n tweŽen op de keeper af en maakte zo de 3-0. De kwartfinale was een feit.

4e wedstrijd Ajax-VVA Spartaan:

De beurt was weer aan Team "B" dat wederom goed uit de startblokken kwam. Het was Liam, gedreven als altijd, die de keeper van VVA Spartaan testte met een mooi schot. De keeper wist de bal nog net met zijn vingertoppen op de paal te tikken. Denzel reageerde alert en liet daardoor de bal alsnog in het doel belanden 1-0. VVA Spartaan kwam wat beter in de wedstrijd, maar het was telkens de goed opgestelde Daryl die iedere aanval elimineerde en razendsnel overschakelde naar de aanval. Nick werd aangespeeld en zocht van eigen helft het vijandelijke doel. Nick was niet zelfzuchtig en liet Denzel de 2-0 scoren. Zo liet hij zien dat teambelang voor individueel belang gaat.

5e wedstrijd Ajax-Diemen:

Team "A" was met hun gedachten al in de kwartfinale en, door onoplettendheid in de verdediging, was het Bowie die aan de noodrem moest trekken om een doelpunt te voorkomen. De scheidsrechter liet die dit gelukkig onbestraft. Het werd een weinig opwindende wedstrijd die professioneel werd uitgespeeld.

Kwartfinale Ajax - DCG:

Het A en B team waren weer samengesmeed tot ťťn geheel en waren het Ruben, Amine, Denzel, Nick en Davey die aan de wedstrijd begonnen. DCG, een goed spelend team, liet zien niet voor niks in de kwartfinale te staan. Twee goede aanvallen werden schitterend gestopt door Ruben en zo bleef Ajax in de wedstrijd. Ajax werd wakker geschud en ging goed voetballen en zette meer druk op het doel van DCG. Dit resulteerde in een doelpunt van Denzel ( die zich ontpopte als topscoorder van het toernooi), 1-0. Een schitterend doelpunt uit het niets van DCG maakte de stand weer gelijk, 1-1. Penalty's moesten nu de beslissing brengen. Voor deze loodzware taak werden Tomas, Amine en Davey aangewezen. Tomas schoot zijn penalty perfect achter de keeper, 1-0. Nu was het de beurt aan DCG, maar die faalde ook niet, 1-1. Nu was het de beurt aan Davey. De keeper van DCG koos de goede hoek en redde. DCG was weer aan de beurt en Ruben redde goed. Amine achter de bal, maar ook hij had geen geluk. Als DCG nu scoort zijn zij door, maar ook deze ging mis. Nu moest er om en om een strafschop genomen worden. Denzel mocht nu aanleggen
, maar zelfs onze topscoorder kon de DCG keeper niet verschalken. Alle hoop was toen gevestigd op Ruben, maar ook hij kon niet voorkomen dat DCG naar de finale ging.

Wim de Witte

 

Terug