Tegen DWV E1. Thuis. Voor de competitie.

Wedstrijdverslag door onze correspondent van de dag, André Gerritsen:

Ajax E3 - DWV E1

Plaats van handelen: Sportpark de Toekomst, zaterdag 18  oktober om 10:00 uur.

Afgelopen donderdag hebben onze jongens een goed toernooi gevoetbald met als resultaat een 2e prijs, de finale verloren op penalty's. Door hier alles te hebben gegeven kregen zij vrijdag rust om zich goed voor te bereiden op de wedstrijd tegen DWV. 

Na een goede warming-up op het kunstgras moesten onze jongens de wedstrijd spelen op het trainingsveld. DWV wilde perse 7:7 voetballen en de kenners denken dat dit komt omdat ze het voetballend minder kunnen oplossen en het moeten hebben van hun fysieke kracht. Kortom de verwarring was compleet. We begonnen dus met 4 wissels. In de 3e minuut kregen wij een corner tegen. Deze werd niet goed genoeg uitverdedigd, waarna hun spits goed hard en laag inschoot, 0-1. Na een moeizaam begin kregen we meer de controle over de wedstrijd. Amine en Daryl hielden de vleugelspitsen goed ver van het doel. Hierdoor kon Tomas goed de middenspelers, Davey en later Bowie en Liam vinden of een goede steekpass naar Brahim geven. Hierdoor kregen wij een aantal goede kansen, maar òf de keeper stond in de weg òf het doel was net iets te laag. In de 10e minuut speelde Denzel goed zijn tegenstander uit en met een goede pass kreeg Brahim een grote kans maar, een grove overtreding van DWV en.... een penalty. Tomas nam plaats achter de bal, maar de paal stond een goal in de weg. Ondanks deze tegenslag bleven we vechten als leeuwen. Een mooie actie van Brahim, een diagonaal schot en de verdiende gelijkmaker. In de 18e minuut maakte Davey zich goed los en gaf een mooie pass op Denzel. Zijn schot werd gestopt door de keeper waardoor wij een corner kregen. Theo nam de corner en uit de rebound reageerde hij razendsnel en met een verwoestend schot liet hij het net bollen, 2-1. DWV probeerde nog voor rust gelijk te maken, maar onze verdediging, Amine, Daryl en Davey, hielden goed stand. 
Na een goede aanval van DWV schrok de spits van DWV en schoot voor een leeg doel naast. In de 23e minuut was het een uittrap van Ruben die door de spits werd onderschept en een fraaie lob over Ruben gaf 2-2. Na een fantastische pass van Bowie haalde Theo verwoestend uit, maar zijn bal belande in het zijnet. RUST.

Na de warme thee begonnen wij de 2e helft net zoals de eerste. In de 31e minuut was er een misverstand wie de bal zou wegschieten. Hierdoor kreeg de spits van DWV een niet te missen kans, maar Ruben voorkwam met een fantastische redding een achterstand. In de 34e minuut was er weer een corner voor DWV die onhoudbaar werd ingeschoten, 2-3. Ook nu werden onze jongens op tijd wakker en werd er een tempo hoger gespeelt. Na een goede actie van Denzel schoot Brahim met een klassiek puntertje de gelijkmaker binnen, 3-3. Onze jongens voelden dat er meer in zat, en aangespoord door het publiek gooide ze er nog een paar tempo's bij. Dit resulteerde in een aantal kansen voor Nick en Denzel. In de 45e minuut kregen wij een vrije trap. Een ideale positie voor een linkspootje. Davey achter de bal en...... 2 seconden later lag de bal onhoudbaar in het netje, 4-3. DWV ging alles op alles spelen, maar ondanks het ruwe spel hielden onze verdedigers en keeper goed stand. 

Jongens, een zwaar bevochten en verdiende overwinning. Niet altijd met goed voetbal maar wel als één team. 


André Gerritsen.

De warming-up:

Liam schiet op het goal tijdens de warming-up:

Een aantal vaders helpen met het verplaatsen van een goal: 

Brahim: 

Proberen de man af te stoppen. Tomas geeft rugdekking: 

Een opstomende Brahim: 

Een oprukkende Amine: 

Een afwachtende ik:-):

Daryl in de verdediging:

Ik:

Meer foto's