Oefenwedstrijd tegen Wasmeer E1. Uit.

Wedstrijdverslag van onze correspondent, Wim de Witte:

Wasmeer E1 - Ajax E3

Hilversum, zaterdag 11 oktober 2003.

De oproep op de website van Wasmeer, om zaterdag aanwezig te zijn om hun plaatselijke trots de E1 aan te moedigen, was niet tegen dovenmansoren gezegd en in grote getalen had het Hilversumse publiek daar dan ook gehoor aan gegeven. Niet voor niets bleek achteraf....

Ajax trapte af en al snel was het duidelijk dat Wasmeer een uitstekende ploeg is. Een aanval over rechts met een prachtige voorzet werd schitterend ingekopt door de Wasmeer spits, 1-0. Er was toen pas 2 minuten gespeeld.

Ajax keeper Ruben hield Ajax nog even in de wedstrijd door een paar miraculeuze reddingen, maar in de 10e minuut was het weer raak, 2-0. Het Hilversumse publiek juichte hun helden dan ook massaal toe.

Nu was het Ajax dat wat beter in de wedstrijd kwam en ook een paar kansen creŽerde, maar net wat geluk miste op de aansluitingstreffer. En als zo vaak in het voetbal... als je zelf de kansen niet benut, doet de tegenstander dit wel. Wasmeer wist dan ook de 3 en 4-0 te scoren. Op slag van rust was het Liam die de 4-1 wist te scoren op aangeven van Denzel. 

Ajax begon goed aan de 2e helft met een paar omzettingen. Theo linksbuiten en Davey linksback. Davey stuurde Theo de diepte in, op de linkerkant, die met een prachtige voorzet voor gevaar zorgde in de Wasmeerse verdediging. Het was Bowie die de bal bij de 2e paal controleerde en Liam in stelling bracht. Liam schoot de bal bekeken in de hoek, 4-2. 

Ajax ging alles op alles spelen. Nu was het Nick die rakelings naast schoot. Een schot van Brahim werd gestopt door de fantastische keeper. Nu was het Denzel die als diepste spits ging fungeren, tegen de wel 2 koppen grotere verdedigers, maar zich niet onbetuigd liet. Hij wist een paar keer de weg naar het doel goed te vinden, maar trof helaas geen doel.

Met ons krachten gesmeten moesten we nu de tol betalen en werden we steeds meer achteruit gedrukt. Uit een corner scoorde Wasmeer met een fraaie kopbal de 5-2. Nu waren het Amine, Davey, Tomas en Daryl die de laatste verdedigingslinie bezette, maar met gevaar voor eigen leven zich voor de bal gooiden. Dit mocht helaas ook niet baten. Uiteindelijk werd het nog 8-2 en was het vooral Ruben die Ajax voor dubbele cijfers behoede.

Na afloop kregen we van de welverdiende winnaar patat en drinken aangeboden en zaten we gebroedelijk naast elkaar. Wat is sport toch mooi.


Wim de Witte.

Warming-up:

De trainer legt de 'hoedjes' klaar voor de warming-up:

Ruben wordt ingeschoten door Martin, onze leider: 

Schieten op de goal. Bowie kijkt hoe ik het doe: 

Wachten op mijn beurt. Rechts Nick: 

Aan het einde van de warming-up stoppen Davey, Bowie en ik de spullen terug in de tas. Martin, onze leider, kijkt toe: 

Voor de wedstrijd op de foto met Wasmeer E1: 

De wedstrijd is begonnen. Amine werkt de bal weg. Ruben op de achtergrond:

Nick: 

Bowie:

Een corner van rechts van Wasmeer:

Meer foto's