Oefenwedstrijd tegen CSW E1. Thuis.

Wedstrijdverslag door onze correspondent van de dag, Wim de Witte:

Ajax E3 - CSW E1

Plaats van handelen: Sportpark de Toekomst, woensdag 8  oktober om 15:45 uur.

De warming-up werd deze keer binnen gehouden omdat de weergoden ons niet goed gezind waren. Na een half uur moesten we toch naar buiten, waar de tegenstander al stond te trappelen van ongeduld. 

Vandaag is het een oefenwedstrijd en spelen we 9 tegen 9 op een groter veld (doel op de 16 meter lijnen). 

CSW had de tos gewonnen en koos voor de aftrap. Vanaf het begin zaten we er dicht bovenop en kwamen we al snel in balbezit. Zowel van links (Denzel) als over rechts (Liam) werd er goed aangevallen. Maar waar Brahim zijn vizier tegen Diemen nog op scherp had, wilde het nu nog even niet lukken.

Ajax bleef de aanval zoeken. Nu met een schot uit de tweede lijn, van Bowie, dat maar net kon worden gepareerd. Het was de gelegenheidsaanvoerder Davey die er als de kippen bij was om de rebound binnen te tikken, 1-0. 

Van de schrik bekomen, ging CSW vrij en oppurtunistisch spelen en creŽerde zowaar een paar mooie kansen. Ruben moest een paar keer gestrekt naar de hoek, maar wist de gelijkmaker echter niet te voorkomen, 1-1. Dit was tevens de ruststand.

Na een tactische bespreking op het veld begon Ajax aan de tweede helft. Met een hoog tempo wilde Ajax de score snel uitbouwen. Nu was het Theo die de aanval zorgvuldig opbouwde van achteruit. Via 4-5 schijven kwam de bal bij Davey terecht, die uit de draai met rechts prachtig inschoot, 2-1.

Dat de honger nog niet gestild was, bleek al snel. Nu was het Nick die op volle snelheid de achterlijn haalde en een prachtige voorzet tevoorschijn toverde. Het was Liam die de bal net naast schoot.

Een uitrap van de CSW keeper werd goed opgevangen door Tomas, die Davey vrij zag staan, en geen moment aarzelde om hem aan te spelen. Davey schoot op zijn beurt de bal schitterend in de kruising en tekende zo zijn derde treffer van de avond.

Een zeldzame uitbraak van CWS werd al snel onschadelijk gemaakt door het verdedigingsduo Amine en Daryl, die snel overschakelden naar de aanval. Brahim werd aangespeeld, en waar het de vorige kansen niet lukte, schoot hij ditmaal het leer snoeihard tegen de touwen, 4-1. Dit was voor Bowie echter nog niet genoeg. Hij speelde 2 man uit, op het middenveld, en liet met een fraai schot de keeper kansloos. Zo tekende hij de eindstand aan op 5-1.


De E3 correspondent van de dag, Wim de Witte.

De foto's zijn helaas niet zo scherp. Mijn vader stond te schuilen op de tribune. Wat ver weg dus.

Brahim en Davey:

Ruben, Theo en Tomas tijdens een corner van CSW:

Brahim probeert de bal te veroveren. Bowie en ik kijken toe: 

De keeper weet de bal nog tegen te houden: 

Het was koud en het regende. Is dat te zien aan mij?:-): 

Amine kijkt hoe de voorhoede het er vanaf brengt: 

Met mijn directe tegenstander. Had ik al gezegd dat het koud was?:-): 

Brahim: 

Nick en Brahim: 

Daryl geeft aanwijzingen: 

Meer foto's