Vijfde competitiewedstrijd tegen Diemen E1. Thuis.

Wedstrijdverslag door onze correspondent van de dag, Wim de Witte:

Ajax E3 -  Diemen E1

Plaats van handelen: Sportpark de Toekomst, zaterdag 4 oktober om 10.00 uur.

Wat gegevens vooraf: Diemen 4 gespeeld, 12 punten, 18 doelpunten voor en 3 tegen. Hieruit kun je op maken dat het een goed scorend team is met een sterke verdediging. Van onderschatting was dus totaal geen sprake. Er moest vandaag gewonnen worden om de aansluiting met de top te behouden en nog kans te maken op de titel.

11 tot op het bot gemotiveerde jongens begonnen aan de wedstrijd. Na een aftastende fase van ca. 5 min werd het spel plotseling stilgelegd en maakte de Diemen coach de scheidsrechter er op attent dat Ajax een speler meer had, n.l. 8, terwijl deze competitie 7 tegen 7 gespeeld dient te worden. Er was van Diemen zijde alles aangelegen hier een goed resultaat neer te zetten. Hierdoor moest er bij ons een speler uit waar Bowie het slachtoffer van werd. En zo wilde Diemen de slag op het middenveld winnen.

Na een wat onrustige fase kwam Ajax wat beter in de wedsrijd en met wat kansen over en weer wist Brahim in de 12e minuut de score te openen door een goed opgezette aanval van de rechterkant, met een prima voorzet van Nick. Diemen gaf zich niet zomaar gewonnen en zocht de gelijkmaker. Door uitstekend keeperswerk van Ruben kon dit worden voorkomen, maar door een ongelukkige terugspeelbal van Davey kon Diemen in de 23e minuut toch de gelijkmaker aantekenen, 1-1.

Na de thee, en een paar omzettingen aan Ajax zijde, was het nu Liam die van rechts opereerde, in de plaats van Nick. Aan de linkerkant had Denzel plaatsgemaakt voor Theo wat in de 2e minuut al resulteerde in een 2-1 voorsrong. Wederom gescoord door Brahim (van Basten) door schitterend aangeven van onze aanvoerder Tomas. 

Ajax bleef de aanval zoeken met voorzetten van links en rechts en nu was het Liam met een prachtige voorzet van rechts, die werd ingekopt door de kleinste man van het veld Denzel. Met een katachtige redding van de Diemengoalie werd een grotere voorsprong voorkomen.  

Een snelle counter van Diemen werd in de kiem gesmoord door een uitstekend spelende Amine (slot op de deur). Een snelle spelhervatting aan Ajax zijde gaf Daryl de gelegenheid verwoestend uit te halen, maar wederom was het de keeper die de bal met zijn vingertoppen uit de kruising wist te grabbelen. 

Jongens, een prima resultaat. Volgende week wacht D.W.V. Ook die wedstrijd dient gewonnen te worden.

De E3 correspondent van de dag, Wim de Witte.

Tijdens de warming-up:

Brahim en Nick:

Tomas. Op de achtergrond onze verzorgster, Liam en Bowie:

Nick. Op de achtergrond Theo en Daryl:

Tomas komt voor zijn man:

Theo:

Ik. Op de achtergrond Amine:

Davey na het nemen van een inworp. Martin Wiggemansen, onze leider, op de achtergrond:

Mannetje voorbij:

Davey en ik:

Erlangs en kijken wie er vrij staat:

Nick:

De reserves van het moment, Liam, Theo, Daryl en Bowie, klaar om in te vallen:

Meer foto's