Hoe ben ik bij Ajax terechtgekomen?

Bij mijn vorige club, Docos uit Leiden, speelden we een keer bij Foreholte in Voorhout. Er stond toen toevallig een scout van Ajax te kijken en die heeft toen mijn naam aan mijn leider gevraagd. Daarna, hoorde ik later, zijn er nog eens twee jeugdtrainers van Ajax komen kijken.

Een week of twee later viel er toen een brief van Ajax in de brievenbus en daarin stond dat ik naar De Toekomst in Amsterdam mocht komen voor een stageperiode. Ik mocht meetrainen en meevoetballen met Ajax F1, getraind door Dennis de Haan. Ik was dolgelukkig. Als je hier klikt, zie je een foto van de F1 van Ajax, met wie ik dus mee mocht trainen en voetballen.

Het hoofdveld van de Toekomst met de Arena op de achtergrond

De stageperiode heeft ongeveer een half jaar geduurd. Ik trainde elke maandag mee en af en toe mocht ik ook een wedstrijd meevoetballen. Het ging allemaal wel goed, maar wat konden die andere jongens voetballen zeg.

Aan het einde van de stageperiode hadden mijn vader en ik een gesprek met de leider en trainer van Ajax F1, Joop Leeuwendaal en Dennis de Haan. Ik wist dat ik nu zou horen of ik mocht blijven, dus ik was ontzettend zenuwachtig. Ik was dan ook ontzettend blij toen ik hoorde dat ik bij Ajax mocht blijven!

Seizoen 2003-2004 was mijn eerste seizoen bij het Ajax. Op 11 augustus 2003 om precies te zijn is de eerste training voor mij begonnen. Ik was ingedeeld in de E3 bij Bryan Roy. In Ajax E3 zaten voornamelijk jongens die dat jaar voor het eerst voor Ajax speelden, met uitzondering van 3 jongens n.l. Tomas, Ruben en Daryl. Het seizoen daarvoor speelden zij in de F1 van Ajax.

Ajax E3, seizoen 2003-2004

Mijn tweede seizoen bij Ajax (2004-2005) speelde ik in de E2, met als trainers Arnold Mühren en Simon Tahamata. Ik heb ook erg veel geleerd van deze trainers. Het zijn ook niet de eerste de beste:-)

Ajax E2, seizoen 2004-2005

Mijn derde seizoen bij Ajax (2005-2006) speelde ik in de D2 met als trainer Bryan Roy. Bryan Roy heb ik ook als trainer gehad toen ik in de E3 speelde. We zijn kampioen geworden in de Hoofdklasse en daarnaast hebben we het districtskampioenschap gewonnen.

Ajax D2, seizoen 2005-2006

Mijn vierde seizoen bij Ajax (2006-2007) was ik ingedeeld in de D1 met als trainer Frank de Boer. We zijn kampioen geworden in de Topklasse. We trainden drie keer per week (op maandag, dinsdag en donderdag) en op zaterdag speelden we de competitiewedstrijden. Vanaf dit seizoen werd ik door Ajax van school gehaald met een busje en natuurlijk ook weer thuisgebracht.

Ajax D1, seizoen 2006-2007

Mijn vijfde seizoen bij Ajax (2007-2008) ben ik ingedeeld in de C3 met als trainer Arnold Mühren. We trainen vier keer week op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. De meeste competitiewedstrijden spelen we nu op zondag. Af en toe dus ook op zaterdag. Er zullen natuurlijk weer een hoop oefenwedstrijden en toernooien gespeeld gaan worden. Waarschijnlijk ook weer in het buitenland.

Ajax C3, seizoen 2007-2008

Mijn zesde seizoen bij Ajax (2008-2009) ben ik ingedeeld in de C1 met als trainer Wim Kwakman. Ook dit seizoen weer vier keer trainen, op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag en we spelen weer landelijke competitie.

Ajax C1, seizoen 2008-2009

Mijn zevende seizoen bij Ajax (2009-2010) ben ik ingedeeld in de B2 met als trainer Edmond Claus. Ook dit seizoen weer vier keer trainen, op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag en we spelen weer landelijke competitie. Dit seizoen heb ik voor het eerst individuele training van Bryan Roy. Hij leert me alles wat een linksbuiten moet weten en het best kan doen. Deze individuele training duurt een uur en is twee keer per week.

Ajax B2, seizoen 2009-2010

Mijn achtste seizoen bij Ajax (2010-2011) ben ik weer ingedeeld in de B2 met Edmond Claus weer als trainer. Ajax heeft besloten om mij nog een jaar in de B2 te laten om mij tijd te geven om aan te sterken. Ik heb de afgelopen seizoenen best veel last gehad van blessures en Ajax wil het dit seizoen dus rustig aan met me doen. Daarnaast ben ik nog volop in de groei en heb dus nog wat centimeters in te halen. Dit seizoen zal ik wel heel erg mijn best moeten doen, want volgend jaar moet ik wel weer de aansluiting maken met de jongens die nu in de B1 spelen. Ik hoop dus dat ik dit seizoen veel zal spelen en weinig blessures zal hebben.

Dit seizoen trainen we op maandag twee keer en verder op dinsdag, donderdag en vrijdag. Twee keer in de week heb ik ook individuele training van Bryan Roy. Daar ben ik natuurlijk heel erg blij mee en ik leer echt heel veel van Bryan Roy.

Ajax B2, seizoen 2010-2011

Ik ben natuurlijk erg blij en trots dat ik alweer een seizoen bij Ajax mag voetballen. Mijn achtste! Natuurlijk ga ik weer mijn uiterste best doen en er weer volop van genieten. Na dit seizoen zien we het dan wel weer.

Dit seizoen heb ik van Ajax weer een seizoenskaart gekregen, dus als Ajax thuisspeelt, ga ik natuurlijk weer kijken.

Via 'Mijn Nieuws!', in het linkermenu zal ik weer proberen bij te houden wat voor leuks we allemaal meemaken bij Ajax. Via 'Foto's' kun je foto's van trainingen en wedstrijden bekijken.